Tuesday, March 27, 2012

PATAH HATI




As salam,saje nak share this song.bukan tengah kecewa,tapi suka lagu ni.hehee..=)

Monday, March 26, 2012

Saya rindu Dia.....

As salam,dah lama x menulis disini.hehehe.....xde apa nak cakap,sekarang adalah zone membz kan diri.serius,saya x leh fokus bila duk kat bilik.ishhh...tak suka macam ni,so..konklusinya...mulai esok...library akan jadi rumah ke-2 saya...huhu..terpaksa,kalau tak , tak bergerak thesis ni...huhu..most of point dah ada..nak tunggu tangan ni rajin menaip jer...supervisor pun dah bgi green light untuk menaip..opppssss ini intro je..panjang jugak....sebenarnya rindu dkt seseorang...ok.jangan salah sangka,saya rindu abang saya. post ni bukan nak mengada-ngada tapi ni je cara saya expose pe dalam benak otak ni..huhu sebab xleh borak ngnabang jang sebab dia pun ngah bz menyiapkan PHD nya..huhu

Hari tu kawansaya ada call mak,mak citelah tabiat dan perangai saya.hahaha....nak tergelak,mak cakap saya ni berani,tak padan dengan ank bongsu.huhu...yang enaknya mak cakap abang jang(abang yang saya rindu tulah) ajar saya dari kecik,berani ..huhuhu..ye ker.mungkinlah tapi memang dari kecik,tak manja ngan mak,lebih dengan ayah.sekarang dua-dua saya rapat dan manja tapi xdelah semanja abang atas saya.hrmm,sampai ada cakap ini kakak ker???hrmmm...

Muhammad Nizam @ nama  pangiilan oleh saya abang jang bagi saya satu dalam seribu nak jumpa.very particular dan motivated person..huhu..time kecik2,...saya ni pemalas,kalau time dia blik kg,kena menghadap dia,tulis result-result periksa yang lepas,pastu dengar dia berleter potpet-potpet,saya kena itulah,inilah....pastu mengadu kat mak,abang jang ni...nak orang buat itulah,inilah...last2...antara adik- beradik,sayalah belajar sendiri dan p tuisyen,yang lain semua bljr dengan abang jang.abang jang siap hntr note dan buat mind map untuk kakak dan abang atas saya.huuhuhu...tapi paling ingat,time sek darjah 2@ 3 cmtulah,selalu ada kena lukis2...oleh sebab saya ni aktif time lepas sekolah,sila paham lepas sekolah bukan di sekolah,balik je ,terus campak beg,tukar baju dan p maen-maen kat hutan,masuk air parit,lonkang yang jernih,tangkap budu,ikan lah...main bola sepak lah...jadi malamnya...baru nak buat keje sekolah,mula lah menggelabah,ketuk pintu bilik abang jang mintak tolong buatkan keje sekolah..hahahaa...bila ingat balik,ketuk2,pastu cakap" Tolonglah abang jang..siap nangis lagi.."hahaha...apa2 je...pastu ingat time nak exam UPSR,esok tu ada paper Sains,abang jang siap beli buku upsr..memang bgus buku tu...oleh sebab diri ini memang xsuka sains time tulah..hehehe...petang tu menyelinap bilik abang yang sulong, bukak tv...buku atas riba..mata depan tv.tibe2 abang jang muncul..aduii..kena dengar ceramah dia..huhu

Masuk sekolah menegah,entah macam mana,hati ini lebih suka nak pergi sekolah agama,alhamdulilah, kiranya sekolah sama dengan abang jang.tapi time ni dia dah sambung belajar dekat UKM.huhu..paling terkesan sampai sekarang,bila abang jang tegur " awak tak baca quran ke lepas solat, mengajilah baru berkat belajar.ni baca buku je..tapi quran jrg baca". Dengan nasihat tu,bukan nak riak,tapi bersyukur sangat, Al -Quran menjadi rakan baik saya ,usai  solat zohor dan maghrib sudah jadi rutinku untuk membaca Quran dan Tafsir. Ya ALLAH syukur sangat2. alhamdulilah...syukur Ya ALLAH, saya  dan abang jang dapat harumkan nama sekolah.mak cakap abang jang time dulu-dulu jadi pembaca ikrar perjumpaan ibu-bapa.semua cikgu2 suka dia,paling jelas mak pernah cite,ada cg tegur ayat karangan abang jang terlampau tinggi jadi kurangkan sikit penggunaan bahasa yang tinggi.perghh,orang lain kena mantapkan bahasa,abang jang pulak kena kurangkan sikit,tapi serius time jihan  kecik-kecik majalah Dewan Pelajar,Dewan Siswa memang banyak. sampai jihan pun terikut, time jihan lak,hrmm time tu penyampaian hadiah untuk pelajar cemerlang,mak cakap cg kata, jihan  pelajar pertama dapat staight A1 untuk semua subjek tulen sains di sekolah tu.alhamdulilah,berkat doa dan usaha dari semua jugak.syukur dan gembira sebab gelinangan air mata mak dan ayah kerana kegembiraan kami,...saya rindu nak tengok saat itu time saya konvo nanti!!!ameen..

Bila masuk matrik dan U ni,lagi akrablah kami.dulu selalu kena ejek dan kena cubit.walhal sampai sekarang abang jang suka buli saya,especially kalau dia balik umah,tengok saya duk goyang kaki,ada je nak suruh itu,ini..kalau x diikut,dicubitnya..apa lagi berkejaran lah kami...hahaha... waalaupun usia masing-masing dah tuoo..abang jang dah 32tahun saya dah 23 tahun...bukan halangan untk maen kejar-kejar...hahaha..seronok lak ingat balik.....

Abang jang sangat baik,sekarang pensyarah dekat USIM,erm,,,saya seorang lagi harapan mak untk berjaya cemerlang macam beliau..huhu..akan diusahakan kerana ALLAH dan mak serta ayah..ameen.... terima kasih ALLAH kurniakan insan teristimewa dalam hidup saya. ada 2 perkara akan buat saya menangis tibe -tibe bila mendegar 2 perkataan ini:
1- Bila sebut nama mak dan ayah
2- Bila sebut nama abang jang

kerna merekalah inspirasi saya untuk berjuang dimuka bumi ini kerana ALLAH.semoga abangku beroleh seorang isteri yang solehah.barakallah ya akhi =)=)




hope saya sempat lagi p London,tengok abang jang konvo..teringat pesanan beliau sebelum pulang ke Lopndon tempoh hari  "semoga cepat-cepat ke jinjang pelamain".hahaha,,ngada-ngada je..tahulah kte berdua je lum kawen,,tapi bile berjalan bersam,semua cakap kite suami isteri..cmne tu????hahaha....xpelah,itu tandanya orang doakan kite beroleh pasangan dan cepat kawen..hehehe....=)=)=)

Thursday, March 22, 2012

=)

"KEGAGALAN hari ini PENDORONG, namun KEJAYAAN semalam bukan bererti KEMEGAHAN,oleh itu GANTUNGKANLAH CITA-CITAMU SETINGGI BINTANG DILANGIT, dan RENDAHKANLAH DIRIMI SERENDAH-RENDAH RUMPUT DIBUMI 
 

Friday, March 2, 2012

This Week

Salam semua,alhamdulilah minggu ini kepenatan yang dirasai selama ini berbaloi. tempat praktikal telah berjaya dan konvensyen matematik m'sia telah pun diluluskan dan mendapat duit peruntukkan sebanyak rm1000. tajuk thesis juga sudah diterima oleh penyelia.sekarang hanya perlu sibuk menelaah artikel-artikel dan bahan-bahan yang telah dicari. 

Nak cite,syukur kerna minggu ni,saya selaku ketua projek untk ke konvensyen telah berurusan dengan seorang pensyarah yang sangat cool dan tolerate. namanya Prof Anuar Ishak. alhamdulilah,senang bekerja dan berurusan dengan Prof, tdi selepas minta cop dan tanda tangan dengan Prof, saje tanya Prof takde plan ke nanti untuk cuti sekolah. Porf pun citelah ada seorang anaknya mengambil UPSR, sekarang sekolah sibuk buat kelas. Kemudian bermulalah cite tentang dulu Prof belajar degree dalam Pure Math dekat Jepun, pastu Prof cite dah ada anak 4 orang, study dekat sana memang struggle, Prof pun cite tentang pekerjaan pensyarah kat UKM ni,agak stress jugak sebab banyak research semua....seronok berbual.. macam-macam Prof cite tentang pengalaman time kat Jepun..siap gelak lagi...patutlah dulu time Prof mengajar kelas Calculus II,Prof selalu bawak beg sandang belakang yang sangat comel..hehehe..

Alhamdulilah,dapat satu semangat dan pengalaman dari Prof. Alhamdulilah,ujian yang Allah bagi lebih mendekatkan saya pada rumah Allah.terasa tenang bila solat berjemaah dimasjid. seolah - olah masalah hilang sebentar. syukur dikurniakan kawan yang satu matlamat dan halatuju. errmmm,bila berehat sebentar selepas membaca yasin tadi,teringat akan kenangan bersama kakak nadrah, she is very nice person.kami selalu bercerita kisah suka,duka ,gembira.masjidlah pengerat hubungan kami.terasa syahdu dijiwa ,perasaan rindu menggamit diri ini.namun,saya sedar insha ALLAH ada rezeki saya akan jumpa akak ye.hehehe...tentang cikgu khairul bariyah,hanya doa dalam sujud serta bacaan yasin saya sedekahkan kepada cikgu agar cikgu cepat sembuh.doakan ye kawan-kawan semua.terima kasih.... 

Cuti minggu ini,dimanfaatkan untuk saya memahami bahan-bahan untuk thesis saya.semoga ALLAH permudhkan saya. cari redha ALLAH bukan penghargaan manusia,itu matlamat hidup saya. amin =)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...