Tuesday, November 23, 2010

:::Lovely Parents::

Salam semua.alhamdulilah,hari ini,bru dapat gambar semasa ayah dan ma p mekah,tgok je dah sebak.yelah dekat sebulam lebih dah tak jumpa..rindunya..allah je tahu.
 ini gambar kat airport kuala terengganu..erm,muka saya dan mak lebih kurang..hehehe....time p masjid hri tu,ada sorang mak cik tegur ,ini anak kak ma ke...hehehe.....kakak saya yang tudung warna hijau dan pink....ermm...rindunya ma dan ayah......




 semoga mereka berolah haji mabrur dan selamat pulang ke malaysia...rindu sama mereka ya allah...huhu...allahurabbi........

::pAKAIAn::

salam semua.alhamdulilah akhirnya aku selamat smpai ke kg halaman ku.seronok juga berada di pasir mas..terima kasih sahabtku anisah,dan sekeluarga yang melayan aku sebagai tetamu rumahnya..hehehe...erm,bila melalui bandar2 besar,melihat dari jauh pakaian anak2 mudi zaman sekarang ,tercalit sedikit dihati ini,kenapa mereka berpakaian begitu,erm...allahurabbi ramainya sekarang pakai tudung tapi baju lengan pendek,ketat,nampak bentuk badan...ya allah..takutnya aku...erm...........tidak kira ditimur,selatan ,utara mahupun barat,aku yakin sekaran malaysia mengalami hendonisme yang keterlalauan..tidak semene-mena mendapat dosa free.bukan untuk menunjukkan aku ini baik,tidak sama sekali,namun aku kesali,pakaian sekarang bukan untuk TUTUP AURAT TAPI FESYEN....erm,so pikirlah semua...aku sedih...hanya doa aku panjatkan untuk mereka agar allah gerakkan hati mereka berubah kejalan yang diredhai allah..amin......

Tuesday, November 16, 2010

::Salam Aidil Adha::

salam aidil adha buat ibu dan ayahku yang kini berada di Mekah,alhamdulilah.kat sana dah raya dahkat m'sia esok baru raya.erm,rindu dekat ma,yelah.raya tahun ini tak macam sebelum2 ni.mujur ada maksu yang sanggup raya ngan kita orang adik beradik.erm,hari ni taksilap hari keempat aku balik,erm,semalam ingatkan abg aku tak puasa,tup2 dia puasa adui,so hari ini aku lak puasa...hehehe...semoga dosa2 aku terampun,banyak aku nak cite tapi aku pun tak tahu nak tulis semua ke..erm,aku nekad habis je degree aku akan terbang sambung belajar ke oversea,insha allah pilihan aku applied maths and chemistry,erm,insha allah aku choose australia,uk,or new zeland.antata 3 pilihan inilah,baru tengok2 je hari tu,time tunggu nak balik rumah.seronok lak,dah lama aku tak bersemangat camni.semoga pemergian aku nanti membuatkan aku kuat dan jauh dari feeling2 ni.perghhhh...dah penat jaga perasaan orang.bilelah masa orang nak jaga perasaan aku.insha allah jumaat ini p kenduri kawin kat rumah member kat pasir mas.hehehe...hope dapatlah release tension nanti,and shopping2 kat kelantan..kui2...sebenarnya aku ni kedekut nak kuar duit,kalau benda tak penting aku tak beli...hehe,untung spaa dapat aku..hahaha..angkut bakul sendiri tul,xdelah...aku tak suak membazir..tapi semua orang ada kekurangan dan kelebihan.so kita semua sama, just how we think to survive and our motivation...itu yang most2 important..kecek omputih lak..k lah..nak masak nasi,erm,pelah aku nak masak hari ni..hohoho..jom main masak2....ekekeke...
akhir kalam,wassalam

Wednesday, November 3, 2010

KeinSaFan........


Pandanglah ke bawah
untuk sedar nikmat yg melimpah
pandanglah ke atas
untuk insaf amalmu yang terbatas
moga di situ nanti takut dan harapmu bersemi

Kekadang mahmudah tidak dapat dicapai dengan amalan
tapi harus ditempa oleh kerikil ujian
sering kali kealpaan dan mazmumah diri
diperingatkan oleh kesempitan rezeki

Sejauh mana kita mengasihi manusia
dibatasi oleh seutuh mana kita pada Yang Esa
hitunglah kesyukuranmu
bukan kesukaranmu

Kekadang TUHAN menyempitkan
agar engkat tidak hanyut dalam kesenangan
kekadang DIA melapangkan...
agar engkau tidak selalu dlm kesempitan...
kekadang DIA melepaskan kau drpd kedua-duanya..
agar engkau tidak bergantung kepada
sesuatu selain-NYA.
p/s: ambil dari blog sahabt...tq shiqin :)

Tuesday, November 2, 2010

My Cuties Nephews...weeeeeeee

SALAM SEMUA....hehehehe..saya bru hbis exam pagi tadi.mod ehmm otak suruh tido,tp mata mau menaip..hari ni saya nak kenalkan anak2 saya...hahaha..lum kawin lagilah.jom,kenal ngn anak2 saudara saya.ada 6 orang semuanya..time cuti perkara yang paling seronok adalh jaga dan main2 ngan diorang+ kucing..hehe...rindulah pulak..ok2..semua beratur ikut barisan..hahaa..
1-AZRUL NADZIRIN.(darjah 5.cerdik tapi malas.huhu..selalu kena paksa belajar,hasilnya dari nu 29 dapat nu 9.masa depan dia cerah,hope dia jadi dr..amin.panggil yoo)
2- ADZIMIN NASIREEN(kalau xsilap ejaan lah hahaha...sory ye angah...hmm.yang ni kalau x cubit aku tak sah,tapi aku suka semangat dia.sangat bagus,yang nak belajar abg dia tapi dia yang bersemangat...panggil adik. ni darjah 1 sekarang)


3-MUHAMMAD AQIL ILMAN  ( yang ni memang manja dengan aku,yang ni aku suka,sebab kakak aku ajr dia dari kecik jadi budak baik macam aku..hehe...,so memang kalau aku balik mesti kalau nampak aku terus CHU YANN!!!..sayang aqil...hehehe.ni nak masuk sekolah tadika tahun depan).


4- AZZAHRA NUR IZ ( yang ni tak payah nak ckap paling ngada-ngada dan buat aku jadi penyabar...huhu..meskipun dia ni banyak karenah,tp aku rindu sangat nak main2 ngan dia..erm,aim pasni nak ajar dia cara  hidup islam  yang btul..suka bila dia  nampak aku nak solat mesti cepat2 dia ambil kain solat dia..hahha..aku tak smapai kau rukuk dia dah sudah dah..hahaha.....ni sama umur ngna aqil...ara ni comel tau..hmm,hope besar nnti tak gatal lah...cam mak dia..hahaha...jahatnya aku,kata kakak sendiri.hehehe...gurau2 je angah).



5-NUR ALEESHA NAJWA( haa,yang ni erm,aku xdapat tgok dari kecik,coz time dia lahir tu,time aku masuk universiti..hehee...aleesya sekarang makin comel,dia ngan aqil sama mak..haha..anak kakak yang kedua.erm,aleesya ni bgus,dia x manja cam abang dia...aleesya ni kuat makan,aku pun tak tahu nape,pantang tgok orang lain makan...yang aku tak leh lupa,hari tu dia tido atas bahu aku,erm,time tu dia susah nak tido,tapi wktu tu,aku dodoikan dia ,smpailah dia tertido ats bhu aku,..comel sangat..dan sekarang makin comel dan lincah..haha.....)


6- AIRIS.(..huhu...xtahu nama penuh dia ape..ni mek klate ni...nilah anak saudara hasil perkahwinan abg aku ngan kak ani...dari kelantan...dulu masa kecik2..airis ni xmau ngna sape2..sekarang,wow mantap..ahhaa..siap dukung lagi..dan hmm sungguh comel dia..muka sebijik cma abg aku..hahaha.....eee..geram aku,selalu menyakat dia...erm..mybe 1 tahun lebih kot..)


haaa...itulah cite anak2 saudara saya...hehehe...ni ada gmbar tpi bukan semua..huhu,.....insha allah,kalau murah rezeki,saya akan dapat 2 orang lagi anak saudara..amin2...murah rezeki..hehee..sesungguhnya ALLAH itu MAHA PENYAYANG,dikalau kita sedih,ALLAH kurniakan insan2 comel yang banyak memberi kemanisan dlaam hidup.meskipun saya bongsu,dengan kehadiran mereka menjadikan saya lebih matang dan rasa cam ada adik..yeay!!!...alhamdulilah..thank you allah :)





LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...