Wednesday, October 2, 2013

KUATKAN SEMANGAT~~~


Macam sedih je bunyi title post ni, secara jujurnya saya memang tengah stress untuk pengurusan diri sendiri... Sekali lagi, SAYA STRESS
 

HUH!! Bebanan Tanggungjawab sebagai student master memang menguji kekuatan dalaman. Bohong sesangat lau cakap master ni kacang. Tak terkejar mana satu nak study dulu oiiii. Tapi honestly, Stress wujud bila diri sendiri tak pandai manage masa dengan sebaiknya. SEDARLAH YE NAJIHAN =( =(. Hari-hari rasa macam ni..haaaaaaaaaaaaa....


Okeyh, time to reflect diri, Nape hang lagu ni haa, tibe-tibe macam LOST jer. huhu.


Dan TERAPI terbaik yang patut saya buat, calling my mom.. tak cite pun masalah, cuma rindu nak dengar suara ma. Konon-konon macho, tapi dalam hati Allah je tahu.


Lepas call mak, saya semak balik impian saya.. Why i'm be here??? Dalam hati berkata, AKU TAKLEH BERHENTI. FOKUS, FOKUS,FOKUS,FOKUS, IKHLAS KERANA ALLAH. UNTUK MA DENGAN AYAH, JADI LECTURER YANG SUMBANGKAN PADA BANGSA DAN AGAMA,  BUKA PUSAT TUISYEN SENDIRI DENGAN DUIT SENDIRI. BOLEH BAWAK MA NGAN AYAH PERGI HAJI TIAP-TIAP TAHUN. SUMBANG ZAKAT UNTUK UMAT ISLAM. BANYAKKAN SEDEKAH. JADI ISTERI DAN ANAK SOLEHAH.

YA ALLAH, banyaknya impian aku...macam mane ni kalau aku sendiri lembik.erggghhhh. Sem ni tak leh main-main,kerja keras untuk kehidupan seterusnya. Aku sayang bidang pendidikan dan herbalife =)..Terima kasih Allah kerna banyak memberi  kekuatan. Dan ianya datang, bila aku benar-benar berbicara denganMU. Alhamdulilah.

Sentiasa muhasabah diri, " Allah tidak membebani seseorang melainkan sesuai dengan kesanggupannya". [2;286]. Gamabateh najihan !!!!!No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...